Apple en Google toonaangevend op appmarkt

De sterkste spelers op de appmarkt, Apple en Google, worden steeds dominanter. Zij ontwikkelen apps voor smartphones en tabletcomputers. Apple was vooral de underdog in het PC-tijdperk, voornamelijk omdat Microsoft veel beter geïntegreerd was door besturingssysteem Windows en de toepassingen van de Intel processoren.

De populairiteit van Apple begon te groeien toen oprichter Steve Jobs de illegale downloads oploste. Dit deed Apple door op een legale, slimme en goedkope manier muziek en films beschikbaar maakte. Vooral de muziekspeler iPod was een doorbraak voor hen. Met de iPhone werd het aantal liefhebbers nog groter en met de iPad werd Apple een van de grootste.

De concurrent van Apple is Android, het systeem van Google. Deze software is niet afhankelijk van de hardware, zoals Apple dat wel is. Dit is dan ook een van de voordelen van Google. Door de groei van deze titanen lijkt het voor andere spelers steeds moeilijker om ook een duit in het zakje te doen.

Comments are closed.

This entry was posted on dinsdag, augustus 14th, 2012 at 11:28 am and is filed under Google apps . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.