Automatisch berichten vertalen in Gmail

De webmaildienst Gmail van Google heeft zijn diensten uitgebreid met 3 functies, die nu van de experimentele fase tot definitief gepromoveerd zijn. Deze diensten zijn: de Automatic Message Translation, Smart Mute en Title Tweaks. Met de eerst genoemde functie kan men er voor zorgen dat berichten automatisch worden vertaald.
Google Labs is een experimenteel platform van Google waar de nieuwe functies uitgeprobeerd worden. Hierbij zijn er verschillende functies die het niet redden en andere functies die uitgroeien tot officiële functies. Hiervan zijn er nu 3 functies officieel te gebruiken.

Gmail Automatic Message Translation

Met de nieuwe Automatic Message Translation dienst van Gmail kan men berichten in de mailbox makkelijk vertalen via Google’s online vertaaldienst Google Translate. Vooral vanuit zakelijke gebruikers die in internationale teams opereren was er vraag naar deze dienst. Wanneer je een bericht ontvangt in een andere taal dan de taal die je hebt ingesteld, dan vraagt Gmail automatisch of je het bericht vertalen wilt. Voor eenvoudige mailtjes hoeft men dus niet meer een vertaler of een vertaalbureau in te schakelen. Dat neemt niet weg dat de vertalingen naar het Nederlands soms erg onduidelijk zijn en zeker niet accuraat zijn.

Smart Mute

Met Smart Mute kun je je mailbox van groepsmailings beschermen. Wanneer je bijvoorbeeld aan een conversatie deelneemt, die je eigenlijk niet langer volgt blijf je reacties binnenkrijgen. Dit kan met de mute knop uitgezet worden, waarna je niets meer ontvangt. De Smart Mute functie zorgt ervoor dat enkele berichten wel worden getoond zoals berichten die specifiek aan jou gericht waren.

Gmail Title Tweaks

De Gmail Title Tweaks optie is niet een hele speciale functie, het enige wat het doet is het veranderen van de titel van Gmail. Het voordeel hiervan is eigenlijk dat je sneller overzicht hebt hoeveel nieuwe mails je in je inbox hebt.

Comments are closed.

This entry was posted on maandag, mei 21st, 2012 at 9:24 am and is filed under google, Google apps . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.