Decos lanceert een nieuwe app

Het Nederlandse IT-bedrijf Decos heeft een nieuwe app gelanceerd die automobilisten helpt hun rijstijl te verbeteren. Nederland is in Europa een van de bepalende spelers op het gebied van duurzaam rijden en Decos streeft ernaarom dit zo te houden.

Logo-Flo-640x465-183x133

Flo

De app zal de naam Flo krijgen. Deze coach de automobilist op het rijgedrag. Wanneer er een slecht rijgedrag is wordt dit gezegd, maar zeker ook wanneer het goed is. Je krijgt tijdens het rijden al signalen door van de app. Je weet het dus meteen als je fout zit. Hierdoor wordt de gebruiker meteen gestimuleerd om zijn rijgedrag aan te passen. Ze willen de Nederlanders ervan bewust maken dat iedereen duurzamer kan rijden. De app is een oplossing voor autogebruikers die geen GPS tracker in hun auto hebben.

Eikpunten

De eikpunten zijn vooral het wegrijden en het ingaan van bochten. Zo krijg je punten voor een gelijkmatige snelheid in de bocht en voor het rustig weg rijden. Er gaan juist punten vanaf wanneer je hard remt, of te hard door de bochten gaat.

Android

De app is op dit moment alleen nog in de Google play store te verkrijgen. Elke rit kan tevens in 3D worden teruggekeken waar eventuele fouten of verbeterpunten zitten. Kilometers, reistijden en routes worden vastgelegd waardoor je de zuinigste route naar bijvoorbeeld je werk kan bepalen.

Comments are closed.

This entry was posted on woensdag, april 30th, 2014 at 8:07 am and is filed under Google apps . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.