Gezichtsherkenning in Google+

Op het sociale netwerk van Google zal binnenkort een gezichtsherkenningsfunctie worden aangeboden. Wanneer iemand een foto uploadt kunnen vrienden of mensen in het netwerk op die foto herkend worden. De gebruikers van Google+ moeten hiervoor wel toestemming geven.
De nieuwe funcite werd donderdag aangekondigd. De gebruikers van Google+ hoeven hierdoor niet meer handmatig vrienden te taggen. Google+ zal automatisch vrienden op de geuploade foto herkennen en aanbieden om de vrienden te taggen op de foto.
Als je wilt dat je vrienden herkent worden, moet er wel eerst toestemming  voor gezichtsherkenning zijn gegeven door de vrienden die op de foto staan. Normaal staat de gezichtsherkenning feature automatisch uit. Google+ gebruikers krijgen een pop-up te zien waarin zij worden gevraagd of zij van de functie gebruik willen maken. Hiermee wil Google waarschijnlijk voorkomen dat er een privacy-ophef zal ontstaan. Eerder werd er door Facebook ook een soortgelijke gezichtsherkenning ingevoerd. Facebook installeerde de functie echter standaard, waarna gebruikers in de instellingen de feature uit moesten zetten. Hierdoor kreeg Facebook enorm veel kritiek.
Er werd door Google  ook een Android- en iOS-applicatie voor het lezen van online magazines gelanceerd. Momenteel kan de applicatie nog niet in Nederland en Belgie gebruikt worden. Deze functie kan worden vergeleken met de populaire Flipboard iPad-app. Met deze applicatie kunnen gebruikers rss-feeds toevoegen om bepaalde online content in te zien. Hierbij kunnen uitgevers zelf content toevoegen aan Google Currents, en de indeling en vormgeving naar eigen wens kunnen invullen.

Leave a Reply

This entry was posted on vrijdag, december 9th, 2011 at 11:01 am and is filed under Uncategorized . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.