Google Apps

Google apps is een Software pakket van Google waarbij je belangrijke toepassingen beheerd kunnen worden. Zo kun je denken aan Gmail, Google Docs en Spreadsheets. Deze Google Apps werden in 2006 gelanceerd en zijn een groot succes gebleken. Zo groot zelfs dat de Google apps een geduchte concurrent is geworden van Microsoft Office, welke natuurlijk al jaren de office-software domineerde. Overal waar je kom en je hebt internet kun je gebruik maken van de Google Apps. Ideaal dus!

Op het gebied van communicatie zijn er de Google Gmail App, de Google calender App en de Google Talk app. Om samen te werken en teksten te publiceren is heel gemakkelijk gebruik te maken van de Google Docs en de Google Spreadsheets. Deze Apps zijn dan ook ideaal om te gebruiken binnen het bedrijfsleven. Het is namelijk een luxe dat je overal bij je documenten kan komen

Van de Google App pakketten heb je eigenlijk drie verschillende soorten. Je hebt de standaard editie, de premier editie en de Education editie. Als deze edities hebben zo hun eigen voordelen. Afhankelijk van het doel dat je Google Apps inzet is een bepaald pakket aan te raden. Ook het aanbod in deze pakketten veranderd regelmatig, houd dit dus goed in de gaten of laat u adviseren over Google Apps.

Doordat alle informatie die je gebruik opgeslagen wordt op de servers van Google is het dus ideaal met meer mensen tegelijk et werken in  de Google Apps, daarnaast kun je altijd en overal bij je documenten en de belangrijke gegevens komen.  In 2008 werden de Google Apps dan ook geoptimaliseerd voor de iPhone en natuurlijk zijn de toepassingen ook toegankelijk op de Android systemen.

Leave a Reply

This entry was posted on vrijdag, oktober 21st, 2011 at 4:04 pm and is filed under Uncategorized . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.