Google Talk

Google talk is een chat programma waar je sinds ongeveer 6 jaar ook uitstekend mee kan bellen. De kwaliteit van dit programma is net zo goed of beter als die van verschillende concurrenten. De kwaliteit wordt met name beïnvloed door de kwaliteit van je microfoon en boxen dus je hebt het geheel in eigen hand. Het grote voordeel is dat het niet veel vraagt van je verbindingen. Het is een niet zo zwaar programma als bijvoorbeeld Skype en daarmee beter te gebruiken bij langzame verbindingen.

Het is net als veel programma’s van google gratis de downloaden. Je hebt ondanks het feit dat het gratis aangeboden wordt niet vol gespamt. Er is niets van reclame of iets dergelijks te vinden. Ook kun je in tegenstelling tot MSN messenger oneindig veel contacten toe voegen. Contacten worden trouwens via je gmail automatisch gekoppeld aan je contact personen. Zo word je netwerk automatisch uitgebreid en kunnen je vrienden jou ook makkelijker bereiken.

Allereerst werd in 2004 de chat functie toegevoegd en al snel volgde in 2005 de functie tot telefoneren. Na een verdere ontwikkeling van twee jaar werd in 2007 de beta versie van videofunctie ingevoerd. Na enige verbetering is hij momenteel volledig te installeren op Windows 2000 of hoger. Probeer het ook eens en ervaar het gemak.

Leave a Reply

This entry was posted on maandag, oktober 24th, 2011 at 10:54 am and is filed under Google apps . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.