Google updates

De mobiele applicatie Google Drive heeft onlangs een flinke update gekregen. Door deze update is het nu ook mogelijk om op een smartphone of tablet spreadsheets te bewerken.

Gebruikers van smartphones en tablet hadden al langer de wens om spreadsheets te kunnen bewerken of verbeteren, wat nu dus mogelijk is in de clouddienst van Google.

De functionaliteiten zijn echter niet te vergelijken met de mogelijkheden van het mobiele Microsoft Officepakket. Wel is de dienst uitgebreider dan Apple’s iWorksuite.

Cellen in een spreadsheet kunnen nu van een andere opmaak worden voorzien. Zo kan de gebruikers andere lettertypes selecteren en de kolombreedte kan aangepast worden. Ook het sorteren van data is nu mogelijk geworden in de mobiele applicatie en wanneer andere gebruikers in hetzelfde document zitten worden de wijzigingen realtime getoond.

Zowel voor Android als voor iOS is de update uitgerold.

Naast de update voor Google Drive heeft Google de clouddienst samen laten smelten met Gmail. Hierdoor is het voor Gmail-gebruikers eenvoudiger om grote bijlagen via Google Drive te versturen.

Comments are closed.

This entry was posted on donderdag, november 29th, 2012 at 3:11 pm and is filed under google, Google apps . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.