Veiligste browser is google Chrome

De browser Chrome van Google is uitgeroepen tot de best beveiligde browser tegen online aanvallen. Op de tweede plek komt Microsofts Internet Explorer en Mozilla Firefox komt als laatste uit de test.
Er werd een onderzoek gedaan naar de veiligheid tegen online aanvallen door beveiligingsbedrijf Accuvant. De opdracht werd door Accuvant in opdracht van Google gedaan. Het bedrijf zegt ondanks dat Google de opdrachtgever was, toch een objectief onderzoek te hebben gedaan. Accuvant Labs kreeg een duidelijke richtlijn mee om lezers een objectief inzicht in de relatieve veiligheid van browsers te geven.
Er werd onderzocht naar de architectuur van accountbeveiliging en anti-exploitatie-technologie van de webbrowsers. Zowel Internet Explorer, Firefox als Chrome bieden bescherming tegen exploits, alleen meld Accuvant dat de methodes van Chrome completer zijn.
Mozilla Firefox zou als het om de uitvoering van anti-exploitatie-technologieen gaat, goed achterlopen. Op dat gebied is doet Internet Explorer het beter, maar heeft op het gebied van sandboxing wat beperkingen.
Alle data werd door Accuvant beschikbaar gesteld, zodat men kan zien dat het onderzoek objectief is geweest. Het onderzoek werd verricht in juli, er zijn inmiddels wel nieuwe versies van Firefox en Chrome uitgebracht. Accuvant zegt het rapport bij te werken als bij de nieuwe versies de veiligheid van de browsers aangepast wordt.
Er wordt door de onderzoekers beweert dat er met deze meetmethode een betere kijk op de beveiliging wordt geboden dan met statistische gegevens.

Leave a Reply

This entry was posted on maandag, december 12th, 2011 at 8:14 am and is filed under google . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.