App: waar vind ik een AED

Overal in Nederland zijn AED’s te vinden. Of u nu op een sportpark, winkelcentra of gewoon op straat bent. U herkent ze ook gemakkelijk aan het groene AED-logo. Waarschijnlijk bevinden zich er bij u in de buurt ook een hoop.

 In kaart brengen

Er zijn veel initiatieven geweest om alle AED’s in Nederland in kaart te brengen. Het is echter bijna onmogelijk om dit continu bij te houden. Het worden er namelijk elke dag meer. Een goed landelijk registratiesysteem is er ook nog niet. Wel zijn er een paar andere initiatieven

 App

Er is een App beschikbaar voor Iphone en Android of Ipad. Deze vind je op AED4.eu. Wanneer je deze download kan je snel zien waar de dichtstbijzijnde AED zich bevind. Let wel op, er is wel enigszins kennis voor nodig hoe je iemand moet reanimeren. Bij de AED zit wel een “gebruiksaanwijzing”. Het is wel nodig om te weten wat de gevolgen kunnen zijn van een schok middels een AED.

 Oproepsysteem

Ook is er een reanimatieoproepsysteem. Bij een 112-melding worden dan hulpverleners (kunnen ook aangemelde mensen met een BHV cursus of EHBO-cursus zijn) opgeroepen. Zij krijgen de melding ga naar het slachtoffer start met reanimatie. Tweede mogelijkheid is dat ze oproepen om eerst een AED te gaan halen en vervolgens naar het slachtoffer te gaan.

Comments are closed.

This entry was posted on vrijdag, november 8th, 2013 at 10:25 am and is filed under Uncategorized . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.