Top 5 apps voor medewerkers in de logistiek

Steeds meer medewerkers hebben een smartphone en ook in de logistieke sector lopen steeds meer mensen met een smartphone rond. Van vrachtwagenchauffeur tot magazijnmedewerker, of je nu met een vrachtwagen of een rollenbaan werkt: welke apps zijn onmisbaar voor mensen die werkzaam zijn in de logistiek?

1. Navigatie

Een navigatie-app is vaak de eerste app die een medewerker in de transport tot zijn beschikking heeft. Er zijn veel gratis apps die goed op hun werk doen, maar ook betaalde apps worden vaak gebruikt. Een groot voordeel van de apps van TomTom is dat er bedrijfsoplossingen worden geboden, zoals de Webfleet Logbook-app, die zorgt voor rittenregistratie.

2. Warehouse Navigatie

Logistieke medewerkers kunnen ook navigeren binnen warehouses. Er zijn verschillende systemen beschikbaar om het werk van orderpickers en heftruckchauffeurs eenvoudiger te maken. Één van de fabrikanten van deze systemen, Jungheinrich, ontwierp zelfs een app die de magazijnmedewerkers uitdaagde om nóg sneller te werken: Jungheinrich Warehouse navigatie app.

3. Gevaarlijke stoffen

Het vervoer van gevaarlijke stoffen is een specialisme op zich. Om chauffeurs te ondersteunen bij het transport van deze stoffen, zijn er apps beschikbaar die hen die meest ideale route wijzen. Soms is deze functionaliteit ingebakken in het navigatiesysteem, soms is dit als losse app verkrijgbaar, zoals de ADR-pro 2013 app.

4. Mobiel labels printen

In vele logistieke processen wordt er nog gewerkt met papieren bonnen en afleverbewijzen. De mogelijkheid om te printen vanaf een mobiel apparaat is daarom vaak een uitkomst. De Brady Mobile App gecombineerd met de Brady Mobile printer maakt het mogelijk om te printen vanaf bijvoorbeeld een smartphone.

5. Boordcomputer

Boordcomputers combineren met verschillende functies, zoals navigatie, telefonie, planning en routing. Deze centrale hub is vaak terug te zien in vrachtwagens, maar ook in taxi’s. Hierdoor zijn er zeer diverse oplossingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de LogiVisi app, die geïnstalleerd kan worden op alle Android smartphones, of de Data2Track boordcomputer app, die vrij uitgebreid is en onder andere een urenregistratiefunctie heeft. Ook in de taxibranche zijn er verschillende applicatiemogelijkheden met betrekking tot boordcomputers. Zo biedt Cabman Mobile apps aan die taxichauffeurs tijdens verschillende taken ondersteunen.

Comments are closed.

This entry was posted on donderdag, juli 25th, 2013 at 7:39 am and is filed under Google apps . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.